دسته‌بندی نشده

ایمنی آسانسور و پله برقی

ایمنی آسانسور و پله برقی

ایمنی آسانسور و پله برقی

۱. ایمنی آسانسور امری ضروری است و طراحی داخل دوربندی پلکان ها ممنوع می‌باشد، همچنین درب آسانسور نباید در مسیر راه خروج ( از یک پلکان به پلکان دیگر ) باز شود. ( بند ۳۴۱_۴ سازمان برنامه و بودجه )

۲. برای ایمنی بیشتر آسانسور لازم است که ایستگاه مشترک پلکان و آسانسور در پارکینگ و سایر طبقات به منظور جلوگیری از ورود دود و گازهای سمی ناشی از حریق به دستگاه پلکان و آسانسور، توسط مصالح مقاوم در برابر حریق و دود دور بندی شود.

۳. باید دیوار های جانبی آسانسور پایدار و مقاوم در برابر آتش سوزی باشند.( بند ۱۳۳۲۱۵  مقررات ملی ساختمان )

۴. استفاده کردن از داکت آسانسور به منظور عبور انشعابات آب ،گاز،کابل های برق ،فاضلاب و هر گونه روزنه و دریچه به چاه آسانسور به غیر از درب ورودی به چاه غیر مجاز است و از ایمنی آسانسور می‌کاهد.(بند ۱۵۲۳۳۵ مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان )

۵. موتورخانه یک آسانسور باید دارای اتاق مستقل با درب مجهز به قفل سوئیچی و پنجره باشد و بر روی درب آن، پنجره مشبک ۲×۲ سانتیمتر باشد.

۶. در نظر گرفتن سیستم ارتینگ برای آسانسور اکیدا توصیه می‌شود. ( بند ۱۵۲۷_۲۹  مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان )

۷. نصب و اجرای کف پوش لاستیکی به ضخامت حداقل ۶ میلیمتر و به ابعاد مناسب بصورت ثابت مقابل تابلو کنترل آسانسور برای ایمنی بیشتر لازم است.  ( بند ۴۱۰۴_۶ نشریه ۱۱۲ سازمان برنامه و بودجه )

۸. دستورالعمل نحوه عملکرد سیستم آسانسور در اتاقک نصب شود.

۹. برای ایمنی آسانسور باید کابل تغذیه برق آسانسور مستقل باشد تا چنانچه بر اثر بروز هر گونه حادثه احتمالی و قطع جریان برق، دیگر قسمت های سیستم برق آسانسور همچنان برقرار و فعال باقی بماند.  ( بند  ۱۵۲۸_۳  مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان )

۱۰. چاه آسانسور به منزله یک کانال هوایی عمل می کند بنابراین راهروی طبقات باید توسط درهای ضد حریق محافظت شود تا از نفوذ دود و آتش به چاه آسانسور جلوگیری شده و چاه آسانسور به دودکش تبدیل نشود. (  بند ۱۵۲۸_۲  مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان  )

۱۱. نصب علائم ایمنی از سقوط افراد به داخل چاه آسانسور و پله برقی جلوگیری می‌کند.

۱۴. ایمنی جان مسئولان تعمیر آسانسور: فضای موتور خانه باید به اندازه ای باشد که امکان جای دادن کلیه تجهیزات مربوط به آسانسور و همچنین تردد ایمن افراد مسئول جهت تعمیرات احتمالی را دارا باشد. (  بند ۱۵۲۳۱  مبحث ۱۵مقررات ملی ساختمان  )

۱۵. استفاده از دیوارهای کاذب یا غیر مقاوم در برابر حریق برای ساخت اتاقک آسانسور مانع از ایمنی آسانسور می‌شود.

ایمنی آسانسور

۱۲. در دسترس دید و قابل رویت بودن علائم راهنمای آسانسور و پله برقی در مکانهایی که در تمامی ساعات شبانه روز و با قطع برق بسهولت دیده شوند و قابل تشخیص باشند .

۱۳. ایمنی آسانسور و حفاظت از جان افراد امری مهم است پس می‌‌بایست آسانسورها و پله برقی علاوه بر اتصال به شبکه برق شهری به ژنراتور برق اضطراری نیز متصل شوند تا در صورت قطع برق از شبکه شهری، ژنراتور، برق مورد نیاز آسانسور ها و پله برقی را تامین کند. ( بند ۱۵۲۹  مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان  )

۱۶. داشتن گواهی ایمنی کیفیت از اداره استاندارد یا شرکت بازرسی و کنترل کیفیت و یا مراجع ذیصلاح به هنگام اتمام کار الزامی است و ارائه تصویر گواهی اخذ شده به سازمان آتش نشانی جهت ثبت در سوابق ضروری می‌باشد.

۱۷. تجهیزات کامل ایمنی آسانسور برای اطمینان از ایمنی یک آسانسور در هر زمانی لازم است. ( از قبیل : گاورنر ، پاراشوت ، میکروسوئیچ های کنترل کننده )

۱۸. استفاده از آسانسور در زمان آتش سوزی ممنوع است و بایستی متن زیر در داخل کابین آسانسور نصب شود  : در زمان آتش سوزی به هیچ عنوان از آسانسور استفاده ننمایید. 

۱۹. توصیه می شود آسانسور در مواقع حریق فقط در اختیار افراد ذیصلاح یا آتش نشان ها قرار گیرد تا بتوانند با راندمان بیشتری عملیات تخلیه ساختمان را انجام دهند.  ( بند  ۱۵۲۸  مبحث  ۱۵ مقررات ملی ساختمان )

۲۰. وجود خاموش کننده دستی مناسب ، مطابق نظر کارشناسان سازمان آتش نشانی در موتورخانه آسانسور ضروری است.

۲۱. کابین آسانسور مجهز به آیفون  ( گوشی تلفن، زنگ خطر آژیر، تهویه هوا،  فن کامپیوتری بی صدا، سنسور هدایت کابین تا مقابل طبقات ) در صورت قطع برق باشد.

نوشته های مشابه