دسته‌بندی نشده

آسانسور معلولین

آسانسور معلولین

آسانسور معلولین

 

 

آسانسور معلولین و مسئولیت‌های تحت نظارت قانون سال ۱۹۹۵ این نوع آسانسورها نه تنها به ایجاد سازگاری بین الگوهای فیزیکی ختم نمی‌شود بلکه این خط مشی ها و دستورالعمل هایی هستند که هر یک به نوبه خود قادرند تا بر توان دسترسی و بهره برداری از آسانسور های معلولین اثر بگذارند.
فرض کنید در ساختمانی که آسانسور معلولین آن، خراب شده و کار نمی‌کند و در همان روز هم جلسه‌ای در طبقه فوقانی ساختمان قرار است برگذار شود. به علت تعمیر آسانسور در روزهای مشخصی از سال (به عنوان مثال ۲ بار در سال) حتی ایام تعطیل یا مناسبت‌هایی که در ساختمان برگذار می‌شود؛ جلسه لغو خواهد شد تا تعمیر آسانسور معلولین در زمان مقرر صورت گیرد. فرد ارائه دهنده خدمات احتمالاً میبایست با توجه به قانون سال ۱۹۹۵ مسئولیت تعمیر روزانه آسانسور را حتی در زمان تعطیلی و یا در ایامی که دسترسی و حضور در طبقه اول برای استفاده از امکانات آن ضرورتی ندارد بر عهده گیرد.

 

 

 

پرداخت مالیات و آسانسور معلولین

 

بر اساس این قانون تمامی طراحان و تولید کنندگان کالاها و محصولاتی از قبیل آسانسور که محصول آن ها از لحاظ نوع بسته بندی و یا دستورالعمل، متفاوت از مقررات مرتبط با سایر محصولات عمومی می‌باشد موظف به پرداخت عوارض گمرکی و یا مالیات نمی‌شوند. قبل ذکر است که تمامی تولیدکنندگان و طراحانی که در جهت حفظ آسایش معلولین اقدام به تولید دستگیره درهای مخصوص و متناسب با شرایط آنها می نمایند نیز از  پرداخت مالیات معاف می‌باشند.

 

 

 

آسانسورهای معلولین و استاندارد انگلستان در خصوص آن

 

استانداردBS6440 طبق آیین‌نامه اجرایی سال ۱۹۹۹ آسانسورهای موتوری و مکانیکی را که مخصوص استفاده معلولین می‌باشد را معرفی کرده و پیشنهاداتی را در خصوص طرح ساخت، عملکرد و تعمیر و نگهداری از این قبیل تجهیزات و همچنین توجه به ایمنی آنها در زمان نصب و استفاده را ارائه می کند. مطالب مطرح شده استانداردها را مطرح کرده  و با قوانین مصوبه در خصوص استفاده از آسانسور معلولین در ساختمان فرق دارد. به علت همین تفاوت باید در زمان استفاده از آسانسور معلولین از همان قوانین مرتبط با آنها در ساختمان استفاده شود زیرا این قوانین تصویب گردیده و همچنین مطابق نیاز روز می باشند.

استاندارد  BS5776 ؛ این استاندارد در سال ۱۹۹۶ مطرح شد. این استاندارد اصولا برای نصب آسانسورهای مخصوص معلولین در داخل ساختمان هایی است که پله های زیادی دارند. این استاندارد طراحی آسانسور معلولین و آسانسور مجهز به صندلی معمولی را نیز مدنظر قرار داده است.

سری استانداردهایBSEN81_XX؛ این استانداردها اخیراً از کمیته استاندارد اروپا ارائه گردیده اند. استانداردEN81_41 سرانجام بر استانداردهای انگلیسی غلبه کرد و در نوامبر سال ۲۰۰۴ با استقبال مردم مواجه شد و مهمتر از همه اینکه این استاندارد شامل مرجع و یا مبنایی در خصوص بهداشت و همچنین نیاز به موارد ایمنی نیز می شود. این مرجع مذکور توسط فهرست دستگاه ها یا machinery Directive تنظیم شده اما استاندارد BS در این فهرست مرجعی ندارد.

طبق  اظهارات آیین‌نامه اجرایی یکی دیگر از استاندارد های انگلیسی، BS8300:2001  است که در خصوص طراحی ساختمان و نحوه تامین نیازهای معلولین می باشد؛ این استاندارد یک سند توضیحاتی را در مورد نحوه طراحی محیط داخل ساختمان برای غلبه بر محدودیت هایی که معلولین برای استفاده از ساختمان و محیط پیرامون آن مواجه هستند ارائه می کند. بسیاری از پیشنهادات مرتبط با طراحی نیز در استانداردBS8300  مطرح شده اند.

نوشته های مشابه