کابین آسانسور
کابین آسانسور دارای تجهیزات و لوازمی است که به مرور آنها را شرح میدهیم.
۱.تابلوی بهره برداری کابین
۲.چراغ شرایط اضطراری
۳. المان عملیات استراتژی آتش نشانی
۴. کلید سوئیچ EMT
۵. کلید سوئیچ که برای طول عمر کاری کابین
۶. شاسی توقف اضطراری
۷. پورت اتصال بلندگو
۸. منبع تغذیه باتری
و …
عمومترین قسمت یک دستگاه که یک مامور آتش نشانی هر روز با آن سر و کار دارد؛ تابلوی بهرهبرداری کابین است. به تابلو بهره برداری ، تابلوی راهنمای طبقات نیز میگویند.
تابلوی راهنمای طبقات یا تابلوی بهره برداری آسانسور، قسمتی است که مسافران احضار به طبقه خاص را درخواست می کنند. تمامی وسایل لازم در آنجا نصب شده به طوری که مسافر مأمور آتش نشانی یا تعمیرکار آسانسور می تواند اقلام مورد نیاز خود را در آنجا پیدا کند.
چراغ شرایط اضطراری در بالای کابین آسانسور قرار دارد که برق آن برای حداکثر ۴ ساعت و توسط یک بسته باتری داخل تابلو تامین می شود. ممکن است این چراغ در سقف کابین نصب شده باشد اما باید طوری باشد که سطح تابلو بهرهبرداری کابین را روشن کند.
مورد دیگر از ادوات داخل اتاقک یا کابین آسانسور، المان عملیات استراتژی آتش نشانی است. کلید سوئیچ EMT یا خدمات پزشکی بازرسی یا عملیات کمکی نیز ممکن است تعبیه شده باشد.
یک دسته کلید سوئیچ که برای طول عمر کاری کابین است و توسط تعمیرکار به کار گرفته می شود؛ قرار دارد.
این مقاله ها را نیز بخوانید:
سرعت آسانسور
زمان سقوط آسانسور
علاوه بر این ها تعدادی شاسی احضار طبقه، شاسی های باز کردن و بستن درب آسانسور، زنگ خطر و سوئیچ توقف کوک شده در داخل کابین خاص تعمیر کار قرار دارد که وقتی فعال شود باعث قطع برق موتور محرک آسانسور شده و آسانسور را متوقف می کند.
در تابلوهای قدیمی تر داخل کابین آسانسور ممکن است شاسی توقف اضطراری وجود داشته باشد که بر اساس استانداردASME A17 ,1 _ 1987 و نسخه های بعدی آن، از دسترس عموم دور نگه داشته شده است. در پایین تابلو شاسی، کمک و پورت اتصال بلندگو برای برقراری ارتباط دو طرفه بین مسافران و کسانی که به این نیازها پاسخ خواهند گفت وجود دارد.
این نکته لازم به ذکر است که دستورالعملASME A17,1a _ 2002 و نسخه های بعدی آن الزام می کند که مالک ساختمان مسئول تامین ۲۴ ساعته وسایل پاسخگویی به هر نوع استفاده از چنین سیستمی است. این کار معمولاً مبتنی بر استفاده از سرویس پاسخگویی شرکت خدماتی و یا یک سرویس پاسخگویی شخصی است که باید در عرض ۳۰ ثانیه پاسخ داده شده و اعمال لازم انجام شود.
در سیستمهای ارتباطی داخل کابین آسانسور باید با یک منبع تغذیه باتری با قابلیت ۴ ساعت کار برای سیستم ارتباطی اضطراری تحت کار با توان نرمال و یک ساعت کار سیستم علامت دهی دو شیندلری تجهیز شده باشد.
توجه داشته باشید که انجام امور فوق به اداره آتشنشانی ارتباطی ندارد و به عهده مالک ساختمان است.
برخی از آسانسور ها درب کوچکی در قسمت تحتانی تابلوی بهرهبرداری کابین دارند که هنگامی که توسط کلیدی باز شوند تابلوی سرویس مستقلی پدیدار می شود. با استفاده از ضامن یا سوئیچ، کلید آسانسور می تواند از حالت خودکار به وضعیت نگهبان تغییر یابد این سوئیچ بارها توسط مدیر ساختمان و به هنگام انتقال افراد به داخل یا خارج ساختمان یا برای سایر امور مربوط به تعمیر و نگهداری مورد استفاده قرار می گیرد و معیار مناسبی برای کنترل آسانسور خاص در موارد خاص است.
آتش نشان ها به هنگام ورود به ساختمان برای اطفای حریق هرگز نباید از این سوئیچ استفاده کنند.
سرویس اضطراری پزشکی یا سرویس بیمارستانی که در کابین آسانسور وجود دارد و بعضا دستورالعمل آبی نیز نامیده میشود، به کادر آموزش دیده پزشکی که آشنا به تجهیزات پزشکی هستند امکان میدهد کنترل آسانسوری که به تجهیزات فوق مجهز است را به دست بگیرند.
در کابین گروه آسانسورهای انتخاب شده یک سوئیچ دسترسی با عنوان اضطراری پزشکی مشخص شده که به افراد آموزش دیده اجازه میدهد تا با استفاده از این کلید، آسانسور را به آن طبقه احضار کنند.
همچنین این امکان را میدهد که کارکنان با این وسیله امکان اقدام در موارد اضطراری در جای دیگری از گروه را داشته باشند یا بیماری را مستقیماً به اورژانس برسانند.