آسانسور کارگاهی
آسانسور کارگاهی مانند دیگر آسانسورها حمل و نقل را آسان تر میکند. اما مزیت دیگری که دارد این است که این آسانسور در کارهایی مثل ساختمان های در حال احداث ، پتروشیمی ها ، کارگاه ها ، سکوهای نفتی و سدها ؛ قابلیت کاربری بالایی دارد. آسانسور کارگاهی وزن زیادی را میتواند جابه جا کند و به علت استفاده از آن در پروژه های سنگین از ایمنی بالایی برخودارد است و نیز محدودیت ارتفاع ندارد. این آسانسورها سرعت انجم کار را تسریع میکنند و مقرون به صرفه هستند. مکانیزم حرکت این بالابرها با بالاکشنده ها، جرثقیل ها و لیفتراک ها متفاوت است و تقریبا عملکردی شبیه به آسانسور است که محیط های آپارتمانی دیده ایم اما ظرفیت، ایمنی و ظاهر متفاوتی دارد. این آسانسورها معمولا از نیروی محرکه یک موتور الکتریکی برای حرکت عمودی استفاده می کنند.
این مقاله را هم بخوانید: آسانسور شیشه ای
در ادامه به برخی از ویژگی های و مزیت های آسانسور کارگاهی میپردازیم.
حفاظ پیرامون آسانسور: این حفاظ محدوده کابین آسانسور را مشخص می کند و همچنین محل قرار گیری اتاقک را نشان می دهد. این حفاظ اطراف آسانسور از ورود افراد و یا تجهیزات به محدوده اتاقک جلوگیری می کند.
نرده امگا: محل ورود و خروج افراد و نیز بار، که دارای نرده است و با بالا و پایین کشیده شدن آاین نرده مسیر باز و یا بسته می شود. این نرده از ورود افراد و اشیا در هنگام حرکت آسانسور به داخل اتاقک و مسیر حرکت آن جلوگیری می کند.
سوئیچ های ایمنی (لمینت سوئیچ): در غاز و پایان مسیر حرکت آسانسور، سوئیچ های ایمنی ( لمینت سوئیچ ) را قرار می دهند.این لمینت سوئیچ ها را روی درب کابین آسانسور کارگاهی نصب میکنند. نصب این سوئیچ ها از بروز حوادثی مانند سقوط کابین جلوگیری می کند.
محدودکننده های انتهای مسیر: آسانسورها بدون این قطعه ممکن است در هنگام بالا رفتن به هر دلیلی مانند عمل نکردن لمینت سوئیچ ها توقف نکنند و پس از خارج شدن از حفاظ، سقوط کنند. محدودکننده ها قطعاتی مکانیکی هستند که باعث پایان یافتن حرکت آسانسور شده و از سقوط کابین جلوگیری می کنند.
پاراشوت: یک سیستم جلوگیری از سقوط است که پس از نصب آسانسور با حضور مسئول کارگاه و تکنسین های آسانسور تست میشود و نیز چگونگی عملکرد آن آموزش داده می شود.
انواع آسانسور کارگاهی
۱.آسانسور هایی که درون چاهک نصب می شود و دارای ریل های T9 و یا T16 استاندارد آسانسورکارگاهی است که دارای حرکتی نرم و ایمن می باشد. با تمام شدن عملیات ساخت و ساز، آسانسور کارگاهی از چاهک خارج شده و آسانسور مسافر بر اصلی جایگزین آن می شود.
۲.آسانسور هایی که بر روی نمای ساختمان نصب می شود و شامل قطعه های ۳ متری می باشد که روی همدیگر مونتاژ می شود و سیستم حرکتی آن ها به صورت کششی یا با رک و پنیون می باشد.
برخی از مشخصات فنی این آسانسور
ابعاد کابین آسانسور کارگاهی بر اساس چاهک بالابر ساخته می شود.
سیستم حرکتی آسانسور کارگاهی در دو نوع کششی و یا وینچ می باشد.
سیستم خودکار اضافه بار یا overload ؛ در صورتی که وزن بار بیش از حد تعریف شده باشد، آسانسور کارگاهی از حرکت باز میایستد.
کابین این آسانسور، تمام فلز می باشد و از نوع فنس و یا ورق پانچ شده است ، و درب آن نیز آکاردئونی می باشد.
در قسمت پشت الکتروموتور ترمز الکترومغناطیسی نصب می شود که باعث می شود بالابر کارگاهی در سر ایستگاه بایستد و از برگشت کابین حامل باربه پایین جلوگیری می کند.
سیستم ترمز مورد استفاده در آسانسور های کارگاهی پاراشوت می باشد که در سرعت های غیر مجاز، سیستم ترمز به صورت خودکار عمل کرده و باعث جلوگیری از سقوط آسانسور می شود.
و نیز…
حداکثر ظرفیت باربرداری
حداکثر سرعت حرکت
حداکثر ارتفاع
طول و عرض و ارتفاع داخلی آسانسور
سیستم کنترل موتورها
تعداد موتورها
سیستم ایمنی
ولتاژ تغذیه
فیوز جریان مصرفی
نوع ، طول و وزن سکشن
قیمت خرید آسانسور کارگاهی
عوامل و فاکتورهای مختلفی در قیمت آسانسور اثرگذارند. یکی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت خرید آسانسور کارگاهی، تناژ آسانسور است . آسانسورهای کارگاهی موجود در بازار ،دارای تناژهای متفاوتی از جمله ۱۲۰۰، ۱۵۰۰، ۲۰۰۰ ، ۲۵۰۰ ، ۲۸۰۰ ….کیلوگرم می باشند .تعداد موتور به کار رفته در آسانسور کارگاهی ؛ ابعاد کابین که با توجه به تناژ آنها و نوع گیربکس و پاراشوت آسانسور، متفاوت خواهد بود. سال ساخت آسانسور کارگاهی ، نوع برند، خدمات پس از فروش، گارانتی و همچنین فراوانی قطعات آسانسورهای کارگاهی در بازار از دیگر موارد تاثیرگذار در قیمت خرید آسانسور کارگاهی است. از برند های معروف در بازار ایران می توان به برندهای الیماک ، GJJ ، اهرمکو ، ایستا صدر ، XCMG ، پاپصیران ، STREAM ، BAODA ، ایستا کاوش و …. اشاره کرد.