آسانسور شیشه ای
آسانسور شیشه ای اولین بار در دوره معماری رومیان مورد استفاده قرار گرفت. در معماری های امروز نیز شیشه همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و جلوه خاصی به محیط میبخشد. در دنیای امروز آسانسورها فقط وسیله ای برای جابجایی افراد و وسایل نیستند بلکه به عنوان یکی از عناصر مهم در زیباشناسی یک سازه شناخته می شوند و در طراحی های مدرن یکی از ارکان اصلی به حساب می آیند. از همین رو آسانسورها از فضاهای تاریک و بسته ی خود بیرون آمده و با نمای شیشه ای و در شرایطی که در معرض دید هستند طراحی میشوند. یک معمار سعی میکند اثری منحصر به فرد از طراحی خود به جا بگذارد، استفاده از شیشه محدودیت ها را برای او از بین برده است.
اما سوال پیش میآید که آیا آسانسور شیشه ای امن هست؟
بله قطع امنیت دارند. جنس شیشه در آسانسور های شیشه ای از لمینت (شیشه جلوی اتومبیل) می باشد. این نوع شیشه در مقابل ضربه بسیار مقاوم می باشد و چنانچه بر اثر برخورد ضربه بسیار قوی بشکند فرو نمیریزد و در جای خود باقی می ماند ؛ بنابراین بر اثر شکستن شیشه به افراد داخل کابین آسیبی نمیرسد.
مزایای استفاده از آسانسور شیشه ای
شیشه هایی که برای این آسانسور ها استفاده میشوند بر اثر سایش، دچار خط و خش بر روی شیشه نمیشوند علاوه بر آن ؛ این نوع شیشه به راحتی قابل شستشو بوده و در گذر زمان دچار رنگ پریدگی نمی گردد.
این نوع آسانسورها قیمت مقرون به صرفه ای دارند ؛ بر خلاف تصور افراد. یکی دیگر از ویژگی های این آسانسور قابلیت سازگاری با هر طرح و دکوراسیون داخل منزل است.
دو نوع آسانسور شیشه ای وجود دارد:
آسانسورهای شیشه ای کششی
آسانسورهای شیشه ای هیدرولیکی
آسانسورهای شیشه ای کششی
مناسب برای ساختمان ها با ارتفاع بلند هستند و توسط سیم بکسل و وزنه طراحی می شوند. در این نوع ، کابین شیشه ای باعث می شود که تجهیزات مکانیکی آسانسور دیده شود.
معمولا در برج ها و مجتمع های تجاری بلند ، باید از آسانسور شیشه ای به صورت کششی استفاده شود، به علت اینکه ارتفاع ساختمان زیاد است ؛ جک پاسخگوی این ارتفاع زیاد نیست.
آسانسورهای شیشه ای هیدرولیکی
در این مدل از سیم بکسل و وزنه استفاده نمی شود، مناسب ساختمان هایی با ارتفاع بلند نیست و تجهیزات مکانیکی آسانسور در معرض دید قرار نمیگیرد. سرعت آسانسور های هیدرولیکی کم است و معمولا در حدود (۰٫۵ متر بر ثانیه) میباشد. این آسانسور معمولا برای پروژه هایی با حد اکثر ۳ تا ۵ توقف استفاده می شود.
این مقاله را نیز بخوانید: تاریخچه آسانسور
مدل و شکل ظاهری آسانسورهای شیشه ای
آسانسور شیشه ای گرد
در این مدل آسانسور، کابین های شیشه ای قوس دار هستند. درواقع ظاهر گرد و یا نیم گردی دارند. کابین های قوس دار در صورتی که از جنس شیشه باشند, معمولا وارداتی هستند, اما اگر کاببن از جنس پلی کربنات باشد در واقع یک نوع طلق است که برای کابین استفاده می شود و در کشور موجود است. اما کابین شیشه ای به سختی وارد می شود.
آسانسور شیشه ای مدل مربعی
مدل دیگر مدل مربعی است که معمولا برای مکان های دوطبقه در منزل و شرکت هایی که ظاهر شیک اهمیت دارد بیشتر کاربرد دارند.
روش های نصب آسانسورهای شیشه ای
آسانسورهای شیشه ای را بر اساس نحوه اتصالات بین آن ها دسته بندی می کنند که صورت زیر می باشد.
آسانسور شیشه ای فیکس پوینت
در این روش ،اتصال فیکس پوینت ابتدا به اسکلت فلزی آسانسور متصل شده و سپس طرف دیگر آن به شیشه متصل می شود.
شیشه آسانسور با اتصال اسپایدر
در روش اسپایدر از اتصالی معروف به اسپایدر برای اتصال شیشه به اسکلت فلزی استفاده می شود.
شیشه آسانسور کرتین وال
در روش کرتین وال هیچ اتصالی در ظاهر و نمای آسانسور دیده نمی شود و فقط یک چهارچوب فلزی در کنار شیشه دیده می شود.