دسته‌بندی نشده

آسانسور جکی

آسانسور جکی

آسانسور جکی

آسانسور جکی نوعی از آسانسورهای هیدرولیک هستند که نسبت به اینکه چقدر فضا برای عرض و عمق چاه وجود دارد یا توانایی کندن کف چه مقدار است طراحی می شوند.
به طور کلی آسانسورهیدرولیکی به دو نوع کلی تقسیم می شود:

دارای چاهک (آسانسور جکی): پیستون، موتور و مخزن مایع در کف چاهک قرار می‌گیرند. عمق چاهک بستگی به نوع پیستون دارد و در بعضی موارد می توان با استفاده از قرقره این عمق را به حداقل خود ‌رساند و در مواردی نیز برای اینکه فضای مناسب پیستون برای حرکت فراهم شود، چاه را متناسب با ارتفاع ساختمان حفر می‌کنند.

بدون چاهک: دو جک هیدرولیکی در دو طرف کابین تعبیه می‌شود و برخلاف سیستم هیدرولیکی جکی به سوپاپ و یا حفر چاه اضافه نیازی ندارد. در این سیستم از پیستون‌های مرحله‌ای برای ساختمان‌های تا ارتفاع ۱۵ متر و از پیستون‌های معمولی برای ساختمان‌های تا ارتفاع ۶ متر استفاده می‌شود.

آسانسورهای جکی

آسانسور جکی مستقیم از زیر(جک مستقیم ): مناسب ساختمان هایی است که فضای مناسب و کافی برای در نظر گرفتن عرض و عمق چاله ندارند، در این آسانسورها دیگر نیازی به نصب قاب وزنه و متعلقات آن و هیچ چیز دیگری در کنار کابین نیست با این حساب می توان تمامی عمق یا عرض چاه را به کابین اختصاص داد و کابینی به مراتب بزرگ تر داشت. اما باید در نظر داشت که برای نصب آسانسور جکی مستقیم نیاز به حفر زمین به اندازه نیم متر بیشتر از کورس حرکتی هست؛ اگر امکان کندن کف به این مقدار نباشد از نوع دوم یعنی آسانسور جکی مستقیم از بغل استفاده می شود.

آسانسور جکی مستقیم از بغل: نیازی به حفر چاله عمیق برای قرار گیری جک نیست اما قسمتی از چاله را باید به خود جک اختصاص داد. اندازه جک در این مدل نسبت به تعداد استیج تغییر می کند.

آسانسور جکی غیرمستقیم از بغل: برای کورس های بلندتر استفاده می شوند و دارای سیم بکسل و فلکه می باشند.در این مدل به نسبت یک به یک نیاز به جک کوته تری است و به این صورت عمل می کند که اگر جک نیم متر حرکت کند کابین یک متر حرکت خواهد کرد.

نکته: در دو مدل جک از زیر و جک از بغل یک به یک (مستقیم) نیازی به نصب پاراشوت نیست زیرا آسانسورهای هیدرولیکی به دلیل اینکه با فشار روغن کار می کنند سقوط نخواهند کرد.

آسانسور جکی

انواع بالابر جکی

با کابین
بدون کابین

ویژگی های آسانسور جکی

بدون نیاز به موتور خانه
دارای سیستم الکتروهیدرولیک (پاورپک)
بدون حرکت و لرزش
صدای بسیار کم
دارای سنسور در زیر سبد
با برق تک فاز و یا سه فاز عمل می کند.
سیستم برق ۱۲ ولت
ظرفیت۲۵۰ کیلو گرمی
قابلیت انعطاف پذیری (قابلیت کاهش و افزایش نیرو)

این مقاله ها را نیز بخوانید:

آسانسور بدون موتورخانه
مینی آسانسور

نحوه کار آسانسور جکی

زمانی که آسانسور روشن می شود موتور به چرخش در آمده و روغن داخل مخزن به سمت جک منتقل می شود، در این لحظه پمپاژ صورت می گیرد و آسانسور به سمت بالا حرکت می کند. ولی زمانی که شیر برق روشن می شود، روغن به داخل تانک منتقل شده و در نتیجه آسانسور پایین می آید.

اجزای بالابر جکی

تانک هیدرولیک: شامل پمپ، مخزن و دریچه
جک (سیلندر): انتقال روغن به پیستون
پیستون: با فشاری که وارد می کند، سبب حرکت کابین می شود.
کابین: دارای ظرفیت ۲۵۰کیلوگرم
کنترل کننده: سرعت و فشار دستگاه را کنترل می کند و در کنار تانک هیدرولیک قرار دارد.
ریل های راهنمای کابین
پاوریونیت: باعث تولید نیرو و حرکت بالابر می شود.

نوشته های مشابه