دسته‌بندی نشده

آسانسور پنوماتیک

آسانسور پنوماتیک

آسانسور پنوماتیک یا همان آسانسور خلا در سال ۱۹۸۹ توسط هنریکا و جان جانسون اختراع و به ثبت رسید. ساخت آسانسورهای پنوماتیکی یا آسانسورهای بادی در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ شکل جدی تری به خود گرفت و به مرور توسعه داده شد تا اینکه در بازار آسانسور برای خود سهمی بدست آورد و برای ساختمان های کوتاه مورد استفاده قرار گرفت.
آسانسورهای پنوماتیکی را می توان در اکثر ساختمان ها و ویلاهای دو ، سه و چهار طبقه، آپارتمان های دوبلکس، فروشگاه های کوچک، نمایشگاه ها و دفاتر تجاری نصب کرد.

روش کار آسانسور پنوماتیکی

آسانسور پنوماتیکی حرکت بالا و پایین را بدون نیروی محرکه مرئی انجام می دهد.
دنده پیستون احاطه شده که به صورت کامل وکیوم و مهر وموم می باشد، اجازه می دهد با حرکت جنبشی و تقریبا بدون اصطکاک، کابین آسانسور توسط فشار هوا به بالا برده شود.
جهت بازگشت آسانسور به طرف پایین، دریچه های تنظیم خروج هوا به صورت اتوماتیک سرعت بازگشت را تنظیم نمایند.
درب های هر طبقه پس از بسته شدن به طور خودکار در حالت وکیوم قرار می گیرند و مقاومت کافی در برابر فشار هوا را دارند.

زمانیکه برق قطع شود، کابین به آرامی به طبقه همکف بازگشته و بدون نیاز به حضور فرد متخصص درب آسانسور بدون هیچ مشکلی باز می شود و مسافر از کابین خارج می شود.

این مقاله ها را نیز بخوانید:
آسانسور شیشه ای
مینی آسانسور

ویژگی های آسانسور پنوماتیک یا آسانسور بادی

۱. از برق تکفاز با ولتاژ نرمال برای آسانسور خلا استفاده می شود و برق مصرفی داخل کابین و چاه ۲۴ ولت است که خطر شوک الکتریکی و برق گرفتگی را به صفر می رساند.
۲. قابلیت نصب در همه ی فضاهای هندسی را دارد و دست طراح را برای انتخاب گزینه مناسب باز می گذارد. درب طبقات این آسانسور را می توان در هر جهتی بدون تبعیت از درب های دیگر به طور مجزا و با نظر طراح و معمار ساختمان در هر زوایه ای قرار داد و هیچ محدودیتی در انتخاب محل نصب درب وجود ندارد.
۳. آسانسورهای پنوماتیکی ارزان قیمت هستند و برای ساختمان های کوتاه ۲ تا ۴ طبقه مناسب اند. نصب و راه اندازی این آسانسور در مدت یک الی سه روز با توجه به نوع و تعداد طبقات انجام می شود.
۴. سرعت آسانسور بادی حدود ۶ متر در دقیقه می باشد.

آسانسور پنوماتیک

۵. ویژگی جذابی که این آسانسور به ارمغان آورده مسئله حمل و جابجایی آن پس از نصب می باشد، چنانچه لازم باشد جمع آوری و دمونتاژ آن در حداقل زمان ممکن بدون هیچگونه تخریب امکان پذیر است و می توان آن را در مکان دیگری مجددا نصب کرد.
۶. آسانسور خلا یا بادی احتیاجی به روغن و گریس و مواد نفتی ندارد و عملا بابت روانکاری و مصرف روغن و گریس و دیگر موارد هیچ هزینه ای ندارد. طبق دستورالعمل سرویس دوره ای، بازدید این آسانسور هر ۴ سال یکبار می باشد که البته بعضی از فروشندگان دوره سرویس را ۵ سال یکبار قید کرده اند.

اجزای آسانسور پنوماتیک

سیلندر: این قسمت شامل سیلندر بیرونی است که در بیشتر مواقع، از یک استوانه لوله‌ ای شفاف ساخته شده که در میان ساختار آلومینیومی ویژه ای محصور می‌شود. قطعات دیوار شیشه‌ ای از جنس ورق پلی کربنات ساخته شده اند این ورق‌ ها به‌ راحتی بر روی یکدیگر متصل و فیکس می‌ شوند.

کابین: سقف آسانسور پنوماتیک از فولاد است و دارای دریچه‌ های ویژه کانال مکش هوا می‌باشد. کابین در داخل سیلندر بر روی ریل‌ های فلزی حرکت می‌ کند و می توان گفت که ریل‌ های آسانسور در واقع بخشی از ساختار فلزی حمایتی سیلندر را تشکیل می‌ دهند. دیواره‌ های کابین از جنس پلی کربنات است و مجهز به سیستم قفل خودکار می‌ باشند.

سیستم محرک آسانسور پنوماتیک: سیستم مکش هوا شامل پمپ، وکیوم و سایر ملزومات برقی، توربین، سوپاپ و جعبه سیستم کنترل برد است که در خارج از محیط گذاشته می‌ شود. برخی از آسانسور های پنوماتیک برای جابه‌جایی ویلچر طراحی‌ شده‌اند. آسانسور های پنوماتیک مانند ماشین نیاز به نگهداری دارند و یک یا دو بار در سال باید توسط متخصص حرفه‌ای بازدید و بررسی شوند.

نوشته های مشابه