درب اتوماتیک آسانسور
درب اتوماتیک آسانسور به عنوان محفظهای شامل مجموعهای از اجزای عمل کننده و متحرک مکانیکی نصب در یک فضای قابل دسترسی قرار می گیرد.
درب های اتوماتیک برای انجام دادن کلیه عملیات، پیش بینی شده اند و هنگام تعمیر و نگهداری باعث جلوگیری از بروز حوادث می شوند.
این درب های اتوماتیک از دو قسمت ساخته شده اند. یک قسمت ساده و یک قسمت متحرک با امکاناتی برای تنظیم در این حالت، یعنی محصور شدن دیواره چاه در آستانه درب امکان پذیر می شود. معمولا در نصب آسانسور، درب طبقات بلافاصله پس از قطعات مکانیکی مثل ریل های راهنما و چارچوب کابین و قبل از اتمام نهایی طبقات نصب می شود. بنابراین درب های توقف تا زمانی که عملیات ساختمان سازی کامل نشده در معرض برخورد است و این خود منجر به آسیب دیدن درب می شود؛ اما سیستم درب اتوماتیک آسانسور اجازه می دهد تا شرکت های ساختمانی کامل کردن دیوارها و طبقات را در هر مرحله به پایان برسانند و آسانسور در کامل ترین حالت ممکن به پیمانکار تحویل داده شود.
در بحث مدرنیزاسیون داشتن قطعاتی با ابعاد کوچک بسیار مهم است در این حالت برای تحلیل مسائل پیش رو می توان با استفاده از یک اپراتور درب کابین با ابعاد تقلیل یافته و کوچک با وزن کم اقدامات مناسبی را انجام داد. به این صورت که اجزای این اپراتور از سقف کابین بزرگ تر نبوده و در همان فضا قابل جاسازی و اجرا خواهد بود؛ این اقدامات کافی نیست اما می تواند مفید باشد.
برای درک بهتر اسن مسئله کافیست نصب درب کشویی اتوماتیک در یک چاهک، جایی که فضای کافی برای آستانه درب ندارید را تصور کنید؛ این امر منجر به گسترش راهحلهای خاصی برای صرفه جویی در فضا در قسمت هایی که ابعاد آن درب تا حدود ۵۰ درصد نسبت به ابعاد استاندارد کاهش مییابد میشود.
به این صورت که ابعاد جدید شامل آستانه درب با یک شیار به ابعاد کل ۲۵ میلیمتر، دو شیار به ابعاد ۵۰ میلی متر و سه شیار به ابعاد ۷۵ میلیمتر می باشد.
برای حل مسئله باریک بودن چاه هایی که فضای کافی برای نصب درب های اتوماتیک و کشویی استاندارد را ندارند سیستم های بازشو جدیدی ساخته شده است. این نوع درب ها زمانی که به عنوان جایگزین درب های تخریب شده استفاده میشوند واقعاً مفید خواهند بود؛ جایی که فضای در دسترس چاهک بسیار باریک و ناحیه باز شدن پنل ها در دو طرف متفاوت باشد.
این مقاله را نیز بخوانید:
اصول نصب آسانسور
سیستم درب اتوماتیک آسانسور راه حل مشکل فضای قابل دسترس در عمق را به خوبی ارائه می دهد. جایی که هدف تیم مهندسی مجری پروژه کاهش ابعاد کل آستانه درب از استاندارد ۲۱۰ میلیمتر به ۱۱۵ میلیمتر می باشد. واضح است که در این حالت برای رسیدن به چنین نتیجه ای استفاده از پنل های با ضخامت کاهش یافته تا ۲۰ میلیمتر ضرورت پیدا میکند. این پنل ها باید قادر به تضمین همان استاندارد ایمنی از درب های معمولی باشند و باید چند تست سخت برای گرفتن گواهی ورود به اتحادیه اروپا را از سر بگذرانند و ضمنا اثر کاهش ضخامت مکانیزم و پنل ها باید با تغییرات کافی و هدفمند در کل سیستم جبران شود.
در جریان اجرای درب های اتوماتیک، طراحان پروژه باید متوجه نیازهای نصب کننده ها باشند و بیشترین توجه را نسبت به قطعات یدکی داشته باشند. بنابراین قطعات باید با استانداردهای محصولات مطابقت داشته باشند؛ در نتیجه از بهکارگیری قطعات یدکی اضافی اجتناب خواهد شد. از ویژگی های مهم دیگر سیستم های کوچک شده و نیازمند فضای کمتر، امکان داشتن مرکز نامتقارن بهخوبی نمونه متقارن آن، در مجموعه فضای مورد نیاز پنل ها در موقعیت باز ۱/۳ و ۱/۶ از هر طرف خواهد بود .
درنهایت راه حل هایی برای جایگزینی متناظر چارچوب های قدیمی و یا مکانیزم های درب های کابین بدون نیاز به هیچگونه تغییر و یا تنظیم وضعیت موجود ایجاد می شود تا زمانی که مهندسان بتوانند مشکلات اعضای باقی مانده از آسانسورهای قدیمی را برطرف کنند.
المان های اتصال عملگر جدید کابین طوری طراحی شده است که با مکانیزم موجود در طبقات فعال می شوند. اکنون قفل ایمنی با یک اهرم مکانیکی راه اندازی شده و توسط عملگر نصب شده روی کابین( Microcar ) کنترل می شود.
قفل درب اصلی در حقیقت توسط یک الکترومگنت فعال میشود و عملگر درب جدید کابین در این مورد به خوبی عمل می نماید. با توجه به ساخت و تولید مکانیزم های جدید و فناوریهای نوین در بازسازی درب های قدیمی آسانسورها، پیمانکاران، نصب کنندگان و استفاده کنندگان در اغلب موارد تنها نیازمند تعویض عملگر درب طبقه اصلی و برخی تجهیزات اندک دیگر خواهند بود. از آنجایی که تطبیق همه درب های طبقات باقی مانده کار آسانی نخواهد بود؛ درب داخل با یکی از درب های بیرونی تنظیم شده و سپس سایر درب های بیرونی طبق نمونه با درب داخلی تنظیم می شوند.