دسته‌بندی نشده

سیستم دسترسی مستقیم آسانسور

سیستم دسترسی مستقیم آسانسور

سیستم دسترسی مستقیم آسانسور

سیستم دسترسی مستقیم آسانسور فقط بر روی سیستم های close loop  قابل نصب و اجرا می‌باشد که از آن برای حذف ناحیه سرعت خزشی استفاده می‌شود. به منظور حذف ناحیه سرعت خزشی باید محاسبات دقیق تری درباره موقعیت کابین و ناحیه دوراندازی انجام شود.
انجام این محاسبات باعث کاهش سرعت دور تا نقطه توقف  ( تراز دقیق طبقه ) می‌شود به طوری که سرعت به صورت یکنواخت خواهد بود و ناحیه سرعت خزشی کاملا حذف می‌شود. به این علت است که به این سیستم، سیستم دسترسی مستقیم آسانسور گفته می‌شود. به منظور راه اندازی و بهره برداری از سیستم دسترسی مستقیم، دقت در تنظیم سنسور ها با فواصل معین، از اهمیت بالایی برخوردار است.

اما مهم ترین مزایای استفاده از سیستم دسترسی مستقیم آسانسور نسبت به سرعت خزشی عبارت است از  :

۱.سرعت سرویس دهی بالا و صرفه جویی در زمان

۲.یکسان سازی کیفیت سرویس دهی در کلیه طبقات مخصوصا طبقاتی که دارای فواصل متفاوتی هستند.

۳.پیوسته بودن تغییرات سرعت و حذف تنش های ناشی از دوراندازی سریع

۴.امکان نمایش مقدار خطای عبوری از سنسور و اندازه گیری فواصل بین سنسور ها

۵.بالا رفتن دقت در توقف

البته ناگفته نماند که استفاده از سیستم دسترسی مستقیم آسانسور، هزینه ساخت تابلوی فرمان را نسبت به کنترل سرعتهای متداول مقداری افزایش می دهد، اما استفاده از این سیستم برای آسانسور های با سرعت بیش از یک متر بر ثانیه و همچنین در مکان های پرترافیک یک راه حل اساسی و مطمئن است.

و در ادامه به بررسی اتاقک آسانسور می‌پردازیم؛

معمول ترین قسمت یک دستگاه که یک مامور آتش نشانی هر روز با آن سر و کار دارد، تابلوی بهره برداری کابین است . تابلوی بهره برداری که گاهی تابلوی راهنمای طبقات نیز نامیده می‌شود، جایی است که مسافران، احضار به طبقه خاص را درخواست می کنند و کلیه وسایل لازم در آنجا نصب شده است به طوری که مسافر، مامور آتش نشانی یا تعمیر کار آسانسور می تواند اقلام مورد نیاز را در آنجا پیدا کند.

سیستم دسترسی مستقیم آسانسور

چراغ شرایط اضطراری که در قسمت بالا واقع شده است برای حداکثر ۴ ساعت که توسط یک بسته باطری داخل تابلو  وجود دارد، برق را تامین می‌کند. ممکن است این چراغ در سقف کابین نصب شده باشد، اما باید سطح تابلو بهره برداری کابین را روشن کند.

از موارد دیگر، المان عملیات اضطراری آتش نشانی، کلید سوئیچ  EMT  یا خدمات پزشکی، بازرسی یا عملیات کمکی نیز ممکن است تعبیه شده باشد .

علاوه بر موارد گفته شده یک دسته کلید سوئیچ، که طول عمر کاری کابین است و توسط تعمیر کار به کار گرفته می شود قرار دارد. به علاوه تعدادی شستی احضار طبقه، شستی های باز کردن و بستن درب، زنگ خطر، سوئیچ توقف در داخل کابین خاص تعمیر کار تنظیم شده که وقتی فعال شود موجب قطع برق موتور محرک آسانسور و ترمز شده و آسانسور را متوقف می کند.

همچنین تابلو های قدیمی تر ممکن است دارای شستی توقف اضطراری باشند، که بر اساس استاندارد  ۱۹۸۷ _ ۱  ASME A17  و نسخه های بعدی آن از دسترس عموم دور نگه داشته شده است.
در پایین تابلو شستی کمک و پورت اتصال بلندگو برای برقراری ارتباط دو طرفه بین مسافران و کسانی که به این نیازها پاسخ می‌دهند در نظر گرفته شده است.

دستور العمل  ۲۰۰۲  ASMEA17   و نسخه های بعدی آن الزام می‌کنند که مالک ساختمان مسئول وسایل پاسخگویی به طور ۲۴ ساعته به هر نوع احضار مبتنی بر استفاده از چنین سیستمی است . این پاسخگویی عمولا مبتنی بر استفاده سرویس پاسخگویی شرکت خدماتی یا یک سرویس پاسخگوی شخصی می‌باشد که باید در عرض ۳۰ ثانیه پاسخ داده شده و اعمال لازم را انجام دهد.

نوشته های مشابه